Poniedziałek
- Krem z cukinii
(w składzie: cukinia, laktoza ze śmietany)
- Pierś z kurczaka zapieczona z brzoskwinią i serem mozzarella podana z ziemniakami i surówką
(w składzie: mięso drobiowe, ziemniaki, laktoza z sera, seler)
- Kopytka w sosie szpinakowym
(w składzie: laktoza, skrobia, szpinak)
Wtorek
- Zupa pomidorowa
(w składzie: pomidory i warzywa)
- Nóżka z kurczaka podana z pieczonymi ziemniakami i surówką
(w składzie: mięso drobiowe, ziemniaki, surówka coleslaw, jajko)
- Makaron z sosem amatriciana z kaparami
(w składzie: pomidory, kapary, gluten z makaronu, boczek)
Środa
- Chłodnik litewski
(w składzie: laktoza ze śmietany, warzywa, botwinka, jajko)
- Roladka drobiowa z pieczarkami podana z ziemniakami i surówka
(w składzie: mięso drobiowe, ziemniaki, gluten z panierki)
- Zasmażany ryż z warzywami i krewetką
(w składzie: warzywa, jajko, ryż, ryba)
Czwartek
- Zupa koperkowa z warzywami
(w składzie: warzywa koperek, laktoza)
- Chrupiący kotlet z musztardą podany z ziemniakami i mizerią
(w składzie: mięso wieprzowe, gluten z panierki, ogórek, laktoza z jogurtu)
- Wegetariańskie curry z warzywami na ryżu
(w składzie: warzywa, ryż, przyprawa)
Piątek
- Ribolita: toskańska zupa fasolowa
(w składzie: warzywa)
- Skrzydełka w stylu amerykańskim z sosem BBQ podane z frytkami i surówką
(w składzie: mięso drobiowe, ziemniaki, surówka)
- Racuchy z jabłkiem
(w składzie: gluten z mąki, jabłko, laktoza z maślanki)
Życzymy smacznego
Zespół
Tel: 502 047 444