Poniedziałek
- Zupa jarzynowa
(w składzie: warzywa, laktoza z mleka)
- Shoarma drobiowa podana z opiekanymi ziemniakami i surówką z młodej kapusty
(w składzie: mięso drobiowe, ziemniaki, warzywa)
- Szare kluski z boczkiem i zasmażaną kapustą
(w składzie: ziemniaki, mięso wieprzowe)
Wtorek
- Zupa kalafiorowa
(w składzie: kalafior, laktoza z mleka)
- Pulpety w sosie pomidorowym podane z ziemniakami i surówką
(w składzie: mięso wieprzowe, pomidory, ziemniaki, warzywa)
- Ziemniaki w mundurkach z gzikiem i sałatą maślaną
(w składzie: ziemniaki, laktoza z sera, sałata )
Środa
- Krupnik z grzybami
(w składzie: warzywa, kasza pęczak, grzyby)
- Gołąbki w sosie pomidorowym podane z ziemniakami
(w składzie: mięso wieprzowe, kapusta, pomidory)
- Falafel z jogurtem miętowym i surówką
(w składzie: ciecierzyca, laktoza z jogurtu)
Czwartek
- Żurek z jajkiem
(w składzie: jajko, gluten z zakwasu)
- Spaghetti po bolońsku z parmezanem
(w składzie: gluten z makaronu, mięso wieprzowe, warzywa)
- Grillowany schab z zasmażaną kapustą i ziemniakami
(w składzie: mięso wieprzowe, kapusta, ziemniaki)
Piątek
- Krem warzywny
(w składzie: warzywa, laktoza z mleka)
- Gnocchi z zielonym pesto, orzechami i pomidorkami
(w składzie: orzechy, laktoza z sera, gluten )
- Naleśniki z serkiem waniliowym i truskawkami
(w składzie: jajka, gluten z mąki pszennej, truskawka)
Życzymy smacznego
Zespół
Tel: 502 047 444